Tips & tricks softijs & shakes

Door de coronacrisis kiezen veel horecaondernemers voor afhalen en bezorgen, ook voor softijs en milkshakes. Het is begrijpelijk dat uw klanten, op gepaste afstand, toch van een lekker softijsje of milkshake willen genieten. Maar hoe kunt u uw klanten ook in deze tijden voorzien van softijs en milkshakes? En waar moet u rekening mee houden? CoolBreak geeft u graag een aantal tips.

1. Het is belangrijk dat u werkt met een schone ijsmachine. Dit houdt in dat u de ijsmachine meerdere malen per dag reinigt met alcohol.

2. Heeft u een aangebroken zak ijsmix? Zet deze dan in de koeling, deze is dan maximaal 10 dagen houdbaar.

3. Is uw ijsmix op of wilt u deze bijvullen, zorg er dan voor dat u eerst uw handen goed wast en ontsmet. Trek bij voorkeur handschoenen aan.

4. Bestelt uw klant een hoorntje met softijs, pak de koek/wafel dan niet vast met uw blote handen. U kunt er ook voor kiezen om alleen softijs in een sundae cup of milkshake beker te verkopen door middel van afhalen of bezorgen.

5. Reinig elke dag de dopjes van uw topping flessen en eventueel de pompjes van uw milkshake siropen.

6. Blijf uw klanten verrassen met ijs of milkshake variaties. Zo kunt u door middel van ons milkshake pompje makkelijk smaken combineren. Meng bijvoorbeeld 2 pompjes kokos milkshakesiroop met 1 pompje chocolade milkshakesiroop voor een lekkere klassieke Bounty smaak. Wilt u een pompje bestellen? Neem dan contact met ons op.

7. U kunt er voor kiezen uw softijs, garneringen en eventueel toppings apart aan te bieden. Zo kunnen uw klanten er thuis zelf een feestje van maken. Doe het softijs bijvoorbeeld in een milkshake beker of sundae cup en de dip in een apart bakje. Heeft uw klant toch liever een hoorntje, dat kan. Lever dan naast de beker softijs de hoorntjes apart, zodat ze deze zelf kunnen vullen met softijs.

8. Wilt u uw softijs extra onder de aandacht brengen, dan bieden wij social media content aan. Deze content kunt u hier gratis downloaden.